knie-overbelast-pijn-overbelasting-vrouw

Knie overbelast

De knie overbelasten is een veel voorkomend probleem bij mensen die kampen met knie pijn. In een vroeg stadium wordt door de fysiotherapeut of huisarts veelvuldig te term overbelasting van de knie gebruikt, maar wat houdt dit nou precies in?

Overbelasting van de knie zegt het zelf eigenlijk al. Het kniegewricht wordt te veel gebruikt waardoor er een zeurende pijn kan optreden. De overbelasting kan zowel optreden tijdens werk, sport en of overige veel voorkomende bewegingen.

De pijn of irritatie komt voort uit de vele knie bewegingen die het kniegewricht moet maken tijdens een inspanning. De knieschijf schuift bij het strekken en buigen van het been over het gewricht heen. Door overbelasting wordt het kraakbeen zachter en zachter waardoor op den duur het kraakbeen als het ware verdwijnt. Hierdoor is de verzachtende werking van het kraakbeen verdwenen en schuurt als het ware het bovenbeen op het onderbeen. Dit resulteert in een pijnlijke en zeurende steek in de knie.

Knie overbelasting symptomen:

  • Pijn rondom de knieschijf
  • Pijn binnen of voorzijde van de knie
  • Mogelijk een lichte zwelling
  • Moeilijk bewegen van het kniegewricht

Behandelingen overbelasting van de knie:

Een kniebrace kan knieklachten verminderen. Via onze partner Podobrace zijn de beste kniebraces te bestellen.

Daarnaast kan ook een shockwave behandeling uitkomst bieden. Shockwave methodes zijn steeds vaker bij een fysiotherapeut beschikbaar, vraag uw plaatselijke fysiotherapeut voor de mogelijkheden. In ons artikel over de shockwave behandeling leest u wat dit precies inhoudt.