Knie Pijn bij snowboarden

Knie pijn bij snowboarden

Ondanks dat snowboarden beter voor de knieën is dan skiën horen wij nog veel vragen over knie pijn en snowboarden. Doordat de knieën vastzitten op een plank biedt een snowboard meer stabiliteit dan twee losse ski’s. Snowboarders hebben daardoor wel meer last van andere blessures zoals aan de handen, enkels of polsen. Echter komen er ook knieblessures voorbij bij snowboarders, deze worden vaak opgelopen door een onnatuurlijke draai van het board of door ongelukkige vallen, botsingen.


Knie blessures voorkomen:
Het is belangrijk om knie pijn bij snowboarden te voorkomen. Zorg er altijd voor dat het materiaal goed is afgesteld zodat het board precies doet wat jij wilt. Daarnaast zorgt een kwalitatief board en schoenen voor meer stabiliteit, wat zorgt voor minder ongelukken.


Snowboarden met knie problemen:
Veel voorkomende vragen zijn of het verstandig is om te gaan snowboarden met knie problemen. Uiteraard hangt dit af van welke problemen dit zijn. Heb je al meerdere operaties achter de rug dan is het niet aan te raden om te gaan skiën/snowboarden. Door de vele bewegingen van de knieën kan dit zorgen voor nieuwe problemen in de knie. Normaal gesproken kan er met knie pijn gewoon gesnowboard worden doordat de beide benen vast zitten aan een board. Pas in ieder geval altijd op met dit soort sporten voor onnatuurlijke bewegingen. Een knie brace kan meer bescherming bieden aan de knie. Onze partner Podobrace biedt uitstekende kniebraces aan voor scherpe prijzen, kijk via de link naar de juiste brace.