knie-pijn-skien-knie-problemen

Knie pijn bij skiën

Dat hardlopen, wielrennen, voetballen, squashen en nog veel meer sporten belastend zijn voor je knieën is algemeen bekend. Wat veel vergeten wordt is dat ook skiën een enorme belast voor je knieën is, dit kan uiteindelijk resulteren in blessures aan de knie.

De meest voorkomende blessures aan de knie tijdens de wintersport zijn letsel blessures in de knie. Met name de meniscus of de kruisbanden zijn veel gehoorde ski blessures aan de knie. Door gebruik te maken van een kniebrace kan je de blessure voorkomen of kan er bij een huidige blessure toch geskied worden. De kniebrace geeft ondersteuning tijdens het skiën waardoor er minder kracht op de knieën komt te staan.

Uit onderzoek blijkt dat tijdens de wintersport de meeste blessures worden opgelopen aan de knieën. Uit gegevens van reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen blijkt dit om 20 procent van de blessures te gaan. Zoals hierboven blijkt de brace een goede oplossing te zijn.

Dat er veel knieblessures opgelopen worden tijdens het skiën is niet gek aangezien de benen in een onnatuurlijke houden staan (gebogen knie) en zich los van elkaar voortbewegen door de twee ski’s. Met name de voorste kruisband krijgt het vaak te voorduren tijdens het skiën. Een juiste afstelling van de schoen/ski kan de druk op voorste kruisband iets verzachten. De knie wordt in de aantal dagen redelijk belast waardoor een verkeerde beweging van de ski vaak de druppel is.

Knie problemen tijdens het skiën voorkomen:

  • Goede voorbereiding
  • Bij zwakke knieën preventief een kniebrace gebruiken
  • Het skimateriaal goed afstellen