knie-tapen-intapen-sporttape

Knie tapen

De knie intapen kan helpen om knie problemen te voorkomen of te verminderen. De knie tapen kan op verschillende manieren, dit komt omdat er verschillende knie problemen zijn. Daarnaast speelt ook nog mee welke manier je voorkeur geniet, en of iemand je knie kan intapen of dat je het zelf moet doen. Door middel van onderstaande video’s hopen we je te helpen met deze manieren. Wil je specifieke uitleg hoe je de knie moet intapen bij knie problemen aan de buitenkant van de knie kijk dan op buitenkant knie intapen. Hier vind je de uitgebreide video en instructie om de binnenkant van de knie in te tapen.

1. Onderstaande video kan je gebruiken bij Mediale kniepijn klachten. Door de knie op onderstaande manier in te tapen verminder je de klachten aan de binnenkant van de knie bij het sporten.

2. Deze tape techniek is ervoor om knie problemen rondom de knieschijf te verminderen. Bekijk onderstaande vidoe voor om de tape op de juiste manier aan te brengen. 

3. De laaste tape techniek die we laten zien is bij Laterale kniepijn. Deze tape methode is er juist voor om de buitenste kniebanden iets te ontlasten. In onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe de tape aan te brengen op de knie.